vpnsuomi.net logo
Search
Close this search box.

NordVPN kokemuksia

NordVPN kokemuksia

Varsin suosituksi VPN:ksi on noussut NordVPN ja siitä saadut kokemukset ovat melko positiivisia ainakin suurelta osin. Alun perin sitä käyttäjät suosittelivat toisilleen, mikäli ulkomailla asuessa tai pidempään ollessa halusi katsella suomenkielisiä ohjelmia esimerkiksi Areenasta. Nykyään tilanne on kuitenkin se, että Yle tunnistaa VPN:n käytön ja siksi blokkaa sitä käyttävät katselijat varsinkin live -ohjelmista.

Kotipaikakseen NordVPN ilmoittaa Panaman ja se on hyvä uutinen, koska käytännössä se tarkoittaa, että yritys ei kuulu 14 Eyes allianssin maihin. Panaman lait eivät vaadi pakollista tietojen säilytystä VPN:n käyttäjistä. NordVPN kokemuksia on kerääntynyt jo huomattavan paljon ja se jakaa jonkin verran mielipiteitä kuten kaikki muutkin vastaavat. Millaisesta palvelusta on kysymys?

Yleistä NordVPN:stä

Yrityksen palvelinten kapasiteetti on melkoinen, koska sillä on reilut 5300 VPN -palvelinta. Ne on ripoteltuna 59 maahan ja Suomesta löytyy kaikkiaan 21 kappaletta. Yritys kertoo sivuillaan, että sen palvelu sisältää kaikki normaalit ja tavalliset VPN:n toiminnot, mutta sen lisäksi palveluun on yhdistetty paljon muutakin. VPN Suomi -sivusto kertoo varsin tarkasti perusasiat.

Hyviä NordVPN kokemuksia on saatu siitä, että palvelu piilottaa todellisen IP-osoitteen ja suojaa käyttäjän internetliikenteen. Kun yhteys VPN -palvelimeen on luotu, siirrettäviä tietoja eivät voi lukea kolmannet osapuolet, viranomaiset eikä oma internetpalveluntarjoajasi eli ISP. Uuden IP-osoitteen avulla on mahdollista piilottaa todellinen sijainti ja käyttää sijaintina virtuaalista vaihtoehtoa

He myös lupaavat, että palvelussa ei ole myöskään DNS- ja IP-osoitteen vuotoja. Palvelussa on, kuten kuuluukin, myös Kill Switch -toiminto, jolloin VPN -yhteyden katketessa liikenne pysäytetään laitteesi ja internetin välillä. Tässä tilanteessa eivät tietosi myöskään ole alttiina erilaisille netistä tuleville hyökkäyksille.

Tärkeä asia on myöskin se, että palvelun luvataan blokkaavan mainokset. Se sallii myös torrenttien lataamisen, lisäksi Netflixin käyttö on mahdollista. He kuitenkin ilmoittavat, että palvelua ei ole syytä käyttää silloin, jos käyttäjällä on tarkoituksena kiertää sääntöjä, jotka koskevat tekijänoikeuksia. Ilmoituksessa on lisäksi linkki, josta pääsee lukemaan käyttöehdot. Ne olivat äkkiä katsottuna englanniksi.

NordVPN kokemuksia palvelun hinnoittelusta

Palvelu on hinnoiteltu hyvin samaan tapaan kuin muutkin VPN -palvelut. Hinta riippuu siitä, kuinka pitkään palveluun haluaa sitoutua. Kaikkein kallein vaihtoehto on se, jossa sitoutuminen on esimerkiksi yksi tai kaksi kuukautta. Huomattavasti halvemmaksi tulevat vaihtoehdot, jossa sitoutuminen on vuoden tai kaksi. Kuukausittaisen palvelun hinta on huomattavasti suurempi ja se on ikävää, koska käyttäjä saattaisi tarvita VPN:ää kuukauden tai pari esimerkiksi lomamatkansa tai ulkomailla asuttavan talven ajaksi.

Palvelua on tarjolla lisäksi kolmea eri tasoa eli Standard, Plus ja Complete. Standard on kaikkein yksinkertaisin ja se kattaa vain VPN:n, haittaohjelmia vastaan suojauksen sekä mainosten ja seurannan eston. Plus -paketti sisältää kaiken äsken mainitun, mutta lisäksi siihen saa tietomurtojen tarkistuksen sekä salasanojen hallintasovelluksen. Complete sisältää kaiken edellä mainitun, mutta siihen saa lisäksi 1 Tt tallennustilaa pilvessä ja sen salattuna.

Tasosta riippuen palvelu sisältää paljon erilaisia asioita ja siksi se näkyy myös jonkin verran hinnassa. NordVPN on hiukan kalliimpi kuin vastaavat muut markkinoilla olevat tuotteet. Yhdellä lisenssillä voi ottaa käyttöönsä kaikkiaan 6 laitetta, mikä on varsin sopiva määrä esimerkiksi perhekohtaisena. Ilmainen kokeilu on valitettavasti otettu pois palvelusta, joten sitä ei saa tällä hetkellä kuin uudet Android- tai iOS -käyttäjät. Positiivista on kuitenkin se, että käytössä on takuu, jolloin rahat voi saada takaisin 30 päivän kuluessa tilauksesta, mikäli ei ole tuotteeseen tyytyväinen.

Palvelun nopeus

Useiden eri testien jälkeen voidaan todeta, että ainakin Euroopan alueella palvelu toimii varsin nopeasti ja luotettavasti. Se ei myöskään hidasta toimintaa niin, että elokuvien katsomisesta tulisi hankalaa. Sen sijaan varsinkin Pohjois-Amerikassa on valitettu siitä, että ruuhkaisimpina käyttöaikoina nopeudessa on ollut varsin suuria heilahteluita. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että palvelinkapasiteetti ei riitä palvelemaan suurta määrää käyttäjiä. Euroopassa ei päiväsaikaan ollut mitään ongelmaa, mutta yleensä käyttö kasvaa iltaa kohden, jolloin elokuvien katsojat tulevat linjoille.

NordVPN kokemuksia lokitietojen keräämisestä

NordVPN ilmoittaa, että he eivät kerää käyttäjistään lokitietoja eivätkä myöskään välitä näitä tietoja ulkopuolisille. He kertovat myöskin, että he eivät talleta IP-osoitteita, aikaleimoja tai lokikirjoja, selainhistoriaa eikä heillä ole tarvetta tallettaa kaistanleveyttä. Palvelu on varsin hyvä silloin, jos tämä tieto pitää paikkansa.

Tietomurto NordVPN kokemuksena

Vuonna 2018 yritys salasi tiedon, että heidän palvelimensa oli pystytty hakkeroimaan. Se tuli monelle käyttäjälle yllätyksenä ja herätti huomattavasti huolta sen suhteen, miten kyseinen tapaus vaikutti käyttäjien yksityisyyteen. Jälkeenpäin ei ole ilmennyt mitään sellaista, että hakkerit olisivat saaneet käyttäjistä tietoja, joten onkin epäilty sitä, että hakkerit halusivat pelkästään saada palvelun pois käytöstä.

Tämän jälkeen yhtiö on tehnyt paljon työtä sen eteen, että saa maineensa puhdistettua tästä tapauksesta. He ovat päivittäneet palvelimensa toimimaan siten, että niissä ei tarvita fyysisiä levyjä. Yritys kutsui myös ulkopuolisen turvallisuusyrityksen tekemään tarkastuksen sovelluksiinsa sekä etsimään kaikki mahdolliset puutteet turvallisuudessa. Yleensä käyttäjät reagoivat varsin vahvasti tällaisiin tapauksiin, mutta yrityksen mainetta pidetään edelleen varsin positiivisena.

NordVPN kokemuksia käyttöönotosta ja tukitoiminnoista

VPN -palvelun käyttöönotto on varsin yksinkertainen ja se onnistuu helposti myös henkilöltä, jolla ei ole teknistä osaamista. Sivusto tunnistaa automaattisesti käyttäjän laitteen ja osaa tarjota sen pohjalta juuri oikeaa asennuslinkkiä. Asennus itsessään ei kestä kauaa ja kirjautumisen jälkeen pääsee palvelua käyttämään. Palvelu on saatavilla Windowsille, Macille, Linuxille, Androidille sekä iOS:lle.

Ongelmatilanteissa voi kääntyä tuen puoleen. Käyttäjille on tehty niin sanottu botti, joka kykenee auttamaan helpoissa tilanteissa. Jos siltä ei saa apua, voi kääntyä live chatin puoleen, joka on auki 24/7. Myös sähköpostilla voi lähettää kysymyksiä. Silloin vastauksen saaminen voi kestää kauemmin, mutta ohjeet ja vastaukset ovat varsin yksityiskohtaisia.

Tukisivulla on lisäksi erilaisia oppaita, josta saa tietoa siitä, miten esimerkiksi palvelun voi asentaa manuaalisesti. Sieltä löytyy oppaat myös vähän vieraammille alustoille kuten Chrome OS ja Windows Phone.

Millaisia ovat käyttäjän NordVPN kokemukset

Monet käyttäjät ovat sitä mieltä, että hinta-laatusuhde on varsin hyvä, vaikka NordVPN ei olekaan markkinoiden halvimpia vaihtoehtoja. Palvelukokonaisuus on kuitenkin laajempi kuin pelkkä VPN, joten siihen nähden hinta ei vaikuta liian korkealta. Ohjelmiston lataus on helppo ja sen pystyy tekemään, vaikka olisi aloittelija.

Sovellus etsii automaattisesti sijaintiin sopivan VPN -palvelimen, jolloin yhteys toimii kaikkein optimaalisimmalla tavalla. Sijainnin voi myös vaihtaa käsin. Kill Switch toiminto on käytössä kuten pitääkin ja sillä parantaa huomattavasti palvelua. Asennuksen jälkeen sovelluksessa on perusasetukset, mutta niitä voi muuttaa haluamakseen.

Huonoina puolina voi mainita sen, että ilmaisversiota ei ole tarjolla vaan ainoastaan 30 päivän “rahat takaisin” -takuu. Moni kaipaisi mielellään viiden tai seitsemän päivän ilmaista kokeilua. Huonoa on myös se, että nopeus saattaa toisinaan myös vaihdella jonkin verran. Jos etsii pelkkää VPN -palvelua ilman torrentteja tai striimausta, niin siihen nähden palvelu on tarpeettoman laaja ja kallis.