vpnsuomi.net logo
Search
Close this search box.

F-Secure FREEDOME VPN kokemuksia

F-Secure FREEDOME VPN kokemuksia

VPN tarjonnan joukosta löytyy yksi suomalainen tuote ja se on jo pitkään tietoturvaa Suomessa hallinneen F-Securen tuote FREEDOME VPN. Yritys on toiminut jo vuodesta 1988 lähtien ja moni tuntee sen virustoruntaohjelmistosta. FREEDOME on markkinoilla vähemmistöjen joukossa, joka antaa tuotteelleen 5 vuorokauden ilmaisen kokeilun ennen ostopäätöksen tekemistä. Siinä ajassa ehdit tuotetta kokeilla ja päättää, soveltuuko se sinun tarpeisiisi.

F-Secure luottaa tuotteeseensa niin hyvin, että riskitön kokeilu tuntuu varsin hyvältä ratkaisulta. Mikäli et osta sitä viiden vuorokauden jälkeen, se lakkaa toimimasta. Yrityksen kotipaikka on siis Suomi, joten tämäkään tuote ei kuulu 14 Eyes allianssiin.

FREEDOME VPN on kehittynyt vuosien aikana varsin hyvin toimivaksi, mutta silti on huomioitava se, että useat suoratoistopalvelut hylkäävät tämän VPN:n -osoitteesta tulevia käyttäjiä. Sen sijaan tuote on erittäin hyvä jokapäiväisessä käytössä, kun haluat surffata turvallisesti netissä sekä käyttää esimerkiksi pankkipalvelujasi.

F-Secure FREEDOME VPN kokemuksia perustiedoista

Jos haluat tietää, mikä on VPN tai paras VPN, niin niihin löydät vastauksia vpnsuomi.net -sivustolta. Me pureudumme tällä kertaa vain FREEDOMEn ominaisuuksiin ja toiminnallisuuteen. 

F-Secure FREEDOME VPN on käyttöliittymältään hyvinkin yksinkertainen ja selkeä, mutta siksi se mielletään hyvin helpoksi käyttää. Vaikka palvelimia on määrällisesti hyvin vähän reilussa 20 maassa, se ei silti kärsi tietoturvasta tai hitaudesta. Positiivista on myöskin se, että käyttäjien datan käyttöä ei rajoiteta.

Miellyttävin asia käytön aloittamisessa on se, että sitä saa kokeilla ilmaiseksi viisi päivää ennen ostopäätöstä. Lisäksi yhtiöllä on pitkä kokemus siitä, miten käyttäjille luodaan kattavaa turvallisuutta, joten he myös päivittävät tuotteita ja kehittävät niitä edelleen.

Parhaita F-Secure FREEDOME VPN kokemuksia on se, että asennus on tehty todella helpoksi ja käytön aloittamisessa ei mene kuin pieni hetki. Asennuksen jälkeen käyttäjän on vain valittava, minkä maan tai palvelimen kautta hän haluaa liikenteensä kulkevan. Iso “yhdistä” painike houkuttaa käynnistämään palvelun ja sen jälkeen voi turvallisesti liikkua netissä.

Muutama lisäoptio löytyy asetuksista ja siellä on myös Kill Switch -kytkin, jonka voi laittaa päälle. Määrittelyistä saa FREEDOMEn käynnistymään automaattisesti laitetta käynnistäessä. Päivittäisessä käytössä ei ole nopeusongelmia, joten VPN voi olla käynnissä vaikka jatkuvasti.

Hinnoittelu kokemuksia

F-Secure on rakentanut hinnoittelun niin, että siinä otetaan huomioon se, paljonko laitteita sopimuksessa on. Myös sopimuksen pituuteen voi vaikuttaa eli riittääkö vuosi vai haluatko maksaa heti kahdesta. Yhtiön mukaan suosituin vaihtoehto on vuoden sopimus kolmelle laitteelle. Laitteiden määrä voi myös olla viisi tai seitsemän, joten sopimukseen ei välttämättä tarvitse ottaa ylimääräisiä laitteita. Halutessasi yritys uusii sopimuksen myös automaattisesti.

Maksutapoja on myös useampia eli voit maksaa joko pankkisiirtona, pankki- tai luottokortilla, PayPalilla tai SEPA -suoraveloituksena. Vielä ei ollut vaihtoehtona kryptovaluutat. Lisäarvoa tilaukseen tuo se, että voit kokeilla tuotetta viiden päivän ajan täysin ilmaiseksi kuten jo äsken mainittiin. Lisäksi tuotteella on “rahat takaisin” -takuu 30 päivän ajan. Yrityksen sivuilta voi myös löytää tarjouksia. Hinnoittelu on varsin maltillinen eikä ole markkinoiden kalleimpia.

F-Secure FREEDOME VPN kokemuksia palvelun nopeudesta

Hyvä VPN on sellainen, joka ei juurikaan pudota käyttäjän latausnopeutta, vaikka VPN-palvelin olisi vähän kauempanakin. Nopeus onkin tämän palvelun varma valttikortti, koska missään toiminnoissa ei huomaa, että latauksessa on mukana salaus. Siksi palvelua on helppo suositella jokapäiväiseen käyttöön.

Turvallisuus ja F-Secure FREEDOME VPN kokemuksia

Yhtiö ensinnäkin vakuuttaa, että se ei pidä kirjaa käyttäjiensä lokeista. Se tarkoittaa, että F-Secure FREEDOME VPN kokemuksia pyritään tarjoamaan niin, että yksityisyys pysyy hyvissä käsissä, mutta hakkerit riittävän loitolla. Tuotteessa onkin käytössä AES-256 -salaus sekä OpenVPN UDP/TCP -protokollat sekä näiden lisäksi myös IKEv2/IPsec -protokolla.

Yritys on myös tehnyt kaikkensa, ettei DNS-vuotoja palvelussa esiinny. Nämä vuodot voivat paljastaa sekä todellisen henkilöllisyytesi että sijaintisi. Käyttäjän on itsensä vaikea havaita näitä vuotoja, joten siksi tarvitaan luotettava VPN niitä torjumaan.

Suoratoistopalvelut sekä torrentit

Hyvin suosittua on käyttää FREEDOME VPN:ää silloin, kun tarve katsoa suoratoistopalvelun kautta elokuvia. Netflix on hyvä esimerkki siitä, mikä käyttäjiä kiinnostaa. Yhä useammin myös tällaiset yritykset ovat aloittaneet VPN -yhteyksien blokkaamisen, joten näiden palvelujen huoleton käyttäminen ei enää onnistu samalla tavalla kuin ennen. Myös FREEDOME on joutunut Netflixin blokkaamaksi.

Sama suuntaus on myös torrentissa. Tämä johtuu siitä, että tekijänoikeuksiin on tullut paljon rajoituksia, jolloin torrent -liikenne pyritään estämään monista maista. Yksi maa onkin juuri USA. Moni on myös huomannut sen, että YLE on tehnyt muutoksia niin, että sen kaikkia sisältöjä ei ole mahdollista katsoa VPN:n kautta. Se onnistuu, jos on rekisteröityneenä Suomessa sekä on käyttäjätunnus 

Kela on puolestaan muuttamassa toimintaansa niin, että ulkomailta esimerkiksi Omakanta -järjestelmään yhteyttä ottavat henkilöt saattavat jatkossa tarvita VPN:n. Tämä voi johtua siitä, että palvelunestohyökkäykset ovat jonkin verran piinanneet myös Kelaa. Tähän käyttöön saadut F-Secure FREEDOME VPN kokemukset sopivat hyvin. VPN ei hidasta käyttöä, mutta tuo lisää turvallisuutta.

Käyttöönotosta ja tukitoiminnoista

Mainitsimme jo ilmaisesta kokeilusta ja voimme vielä lisätä sen, että kokeilu sisältää tuotteesta täyden version. Aika myös riittää siihen, että voi rauhassa kokeilla toimintoja ja todeta sen, onko se omaan käyttöön sopiva tuote. F-Secure FREEDOME VPN on varsin kevyt tuote, joten se ei hidasta käyttöä, joten sitä voi käyttää päivittäin suojaamaan verkon erilaisilta uhilta, mutta samalla silloin välttyy myös tarpeettomilta mainoksilta.

Asennus on helppo tehdä eikä aikaa kulu siihen, että se pitää säätää itselleen sopivaksi. Lisäksi tukitoiminnot ovat varsin kattavat. Tärkeimpiä ovat tietysti maakohtaiset puhelinnumerot sekä ilta-aikaan tapahtuva chat -palvelu. Tuki -sivulta löytää sekä puhelinnumerot ja sen, milloin numeroon on mahdollista soittaa. Lisäksi tarjolla on tuotekohtaiset Usein kysytyt kysymykset, joiden avulla voi nopeasti saada oman ongelmansa ratkaistua.

Tukifoorumin palvelut ovat saatavilla sekä suomeksi että englanniksi. Kielisyydestä on muistettava myös se, että tuote on suomenkieliselle käyttäjälle täysin suomalainen. Lisäksi tukipuhelimesta on saatavissa apua omalla äidinkielellä. Jostain syystä monessa arvostelussa väitetään, että F-Secure ei tarjoa FREEDOME:lle mitään tukea. Se tieto on väärä ja tästä tuotteen hankkiminen ei ainakaan jää kiinni.

Millaisia F-Secure FREEDOME VPN kokemuksia käyttäjälle tulee

Tuote on hyvin yksinkertainen käyttää ja se toimii varsin nopeasti, joten se sopii hyvin myös peruskäyttäjälle. Siitä saa suojaa, jos haluaa suojautua ylimääräiseltä seurannalta silloin, kun surffailee netissä. Jos valitsee sijainnilleen sopivan VPN -palvelimen, nopeuteen ei tule juurikaan eroa ja silti käyttäjä on turvassa kaikilta verkossa väijyviltä uhilta.

Monissa isommissa arvosteluissa on todettu, että F-Secure kertoo varsin avoimesti sen, mitä tietoa se kerää käyttäjistä ja miten se suojaa verkkotoimintoja. Se onkin hyvä lukea tarkasti, koska se on kirjoitettu niin, että sen ymmärtää varsin selvästi. Koska tuote toimii nopeasti, se soveltuu hyvin jokapäiväiseen käyttöön ja siihen, että sen avulla pystyy suojautumaan myös mainoksilta.