vpnsuomi.net logo
Search
Close this search box.

Paras VPN iOS-käyttöjärjestelmälle

Virtual Private Network (VPN) on teknologia, joka auttaa luomaan turvallisen ja salatun yhteyden internetiin. Toisin sanoen: VPN-yhteyden avulla voit selata verkkoa huolettomammin ja käyttää online-resursseja yksityisesti ja turvallisesti. Jos etsit parasta VPN-palvelua iOS-laitteellesi, olet tullut oikeaan paikkaan.  Tässä artikkelissa käymme läpi vaihtoehtoja erityisesti eri VPN-palveluista iOS-laitteille.

paras vpn

Parhaat VPN:t iPhonelle ja iPadille

Paras VPN iOS:lle vaihtelee luonnollisesti aina oman tarpeesi mukaan, mutta on kuitenkin olemassa useita VPN-palveluita, jotka tunnetaan hyvästä laadustaan ja yhteensopivuudestaan iOS-laitteiden kanssa. Käymme muutamia vaihtoehtoja läpi seuraavassa.

Surfshark VPN

Surfsharkia kehutaan usein sen budjettiystävällisestä hinnoittelusta, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon käyttäjille, jotka etsivät kustannustehokasta VPN-ratkaisua. Toisin kuin useimmat VPN-palveluntarjoajat, jotka rajoittavat samanaikaisesti yhdistettävien laitteiden määrää, Surfshark antaa sinulle mahdollisuuden käyttää yhtä tiliä rajoittamattomalla määrällä laitteita. Tämä tekee siitä erinomaisen valinnan käyttäjille, joilla on useita laitteita. 

Surfshark tarjoaa CleanWeb-nimisen ominaisuuden, joka estää mainokset, seurantalaitteet ja haittaohjelmat, kun olet yhteydessä VPN-verkkoon. CleanWeb parantaa selauskokemustasi ja turvallisuuttasi. Surfsharkilla on myös kasvava palvelinverkosto eri maissa, mikä mahdollistaa pääsyn sisältöön eri alueilta ja varmistaa hyvän maailmanlaajuisen kattavuuden.

Huomioi, että VPN-yhteyden ohella omaa puhelinta kannattaa suojata myös ulkoisesti – se tapahtuu helposti suojakuoren avulla. Esimerkiksi iPhone 15 Plus Kuoret ja Kotelot voit löytää näppärästi muun muassa SkalHuset.fi -sivustolta.

NordVPN

NordVPN on tunnettu ja hyvämaineinen VPN-palvelu, joka tarjoaa valikoiman ominaisuuksia, jotka on suunniteltu parantamaan online-yksityisyyttä ja turvallisuutta. NordVPN tunnetaan vankoista suojausominaisuuksistaan, kuten AES-256-salauksesta, useiden VPN-protokollien (OpenVPN, IKEv2/IPsec, NordLynx) tuesta ja tiukasta kirjautumattomuudesta, mikä tarkoittaa, että ne eivät tallenna käyttäjien toimintatietoja. 

NordVPN tarjoaa laajan palvelinverkoston, jossa on tuhansia palvelimia yli 60 maassa. Tämä laaja palvelinverkko auttaa käyttäjiä pääsemään käsiksi maantieteellisesti rajoitettuun sisältöön ja takaa luotettavan suorituskyvyn. NordVPN tarjoaa Double VPN -ominaisuuden, joka reitittää yhteytesi kahden VPN-palvelimen kautta ylimääräisen salauksen ja yksityisyyden suojan saavuttamiseksi. Tämä on erityisen hyödyllistä käyttäjille, jotka pitävät tietoturvaa etusijalla.

NordVPN tunnetaan kyvystään poistaa suosittujen suoratoistopalveluiden, kuten Netflixin, Hulun, Amazon Prime Videon ja Disney+:n estot, mahdollistaen pääsyn eri maiden sisältöön. Tämän lisäksi NordVPN mahdollistaa useiden laitteiden yhdistämisen samanaikaisesti yhdellä tilauksella, mikä on kätevää käyttäjille, joilla on käytössään useita laitteita.

ExpressVPN

ExpressVPN tunnetaan nopeasta suorituskyvystä, vahvoista suojausominaisuuksista ja käyttäjäystävällisestä iOS-sovelluksesta. ExpressVPN:llä on useita luotettavia palvelimia, jotka sijaitsevat 160 palvelinpaikassa yli 94 maassa. Tämän laajan palvelinverkon avulla käyttäjät voivat käyttää sisältöä kaikkialta maailmasta minimaalisella nopeuden menetyksellä.

ExpressVPN:llä on tiukka kirjautumattomuuskäytäntö, mikä tarkoittaa, että se ei pidä kirjaa online-toiminnastasi. Tämä sitoutuminen käyttäjien yksityisyyteen on olennainen ominaisuus monille käyttäjille. Voit käyttää ExpressVPN-tilaustasi samanaikaisesti useilla laitteilla, mukaan lukien iOS-laitteillasi, mikä sopii mainiosti niille, joilla on useita laitteita. Kaiken tämä lisäksi ExpressVPN tarjoaa 30 päivän rahat takaisin -takuun, mikä mahdollistaa palvelun riskittömän kokeilun.

ExpressVPN kuuluu tyypillisesti VPN-palveluiden hintaluokan yläpäähän, mutta se usein oikeuttaa kustannukset nopeudellaan, turvallisuudellaan ja yleisellä suorituskyvyllään. Hinnat voivat vaihdella, ja ExpressVPN tarjoaa toisinaan myös erikoistarjouksia ja alennuksia.

IPVanish VPN

IPVanish on VPN-palvelu, joka tunnetaan nopeudestaan ja käyttäjäystävällisistä sovelluksistaan. IPVanishilla on maine nopeiden ja luotettavien VPN-yhteyksien tarjoajana. Tämä voi olla erityisen houkuttelevaa käyttäjille, jotka tarvitsevat nopeaa internet-yhteyttä VPN:n käytön aikana.

IPVanish operoi palvelinverkkoa yli 75 paikassa ympäri maailmaa. Tämä laaja palvelinverkko voi auttaa käyttäjiä pääsemään sisältöön eri alueilta ja varmistamaan hyvän suorituskyvyn. IPVanishin avulla käyttäjät voivat lisäksi yhdistää rajoittamattoman määrän laitteita samanaikaisesti, mikä tekee siitä hyvän valinnan kotitalouksille, joissa on useita laitteita. Vaikka IPVanish ei välttämättä aina luotettavasti poista kaikkia suoratoistopalveluiden estoja, sen on tiedetty toimivan joidenkin suosittujen alustojen, kuten Netflixin ja Amazon Prime Videon, kanssa.

IPVanish tarjoaa erilaisia tilausvaihtoehtoja, mukaan lukien kuukausi- ja vuosivaihtoehdot. Hinnoittelu voi vaihdella tilauksen pituuden ja mahdollisten meneillään olevien kampanjoiden mukaan. Vaikka IPVanish ei ehkä ole yhtä monipuolinen kuin jotkut muut VPN-palveluntarjoajat, se voi olla hyvä valinta käyttäjille, jotka arvostavat nopeutta ja helppokäyttöisyyttä.

Parhaan VPN:n valitseminen iPhonelle ja iPadille

Hyvän VPN:n valitseminen iPhonelle ja iPadille on tärkeää, jotta voit varmistaa online-yksityisyytesi, turvallisuutesi ja pääsyn maantieteellisesti rajoitettuun sisältöön. Vaikka useimmat VPN-palveluntarjoajat tarjoavat useita protokollia sekä iOS että Android laitteille, jotkin protokollat voivat olla optimoituja enemmän yhdelle alustalle kuin toiselle. Jotta saat enemmän irti VPN:n käyttökokemuksesta on tärkeää varmistaa, että VPN tukee iOS-käyttöjärjestelmää.

Valintakriteerit iPhonen ja iPadin VPN:lle

Ohessa ovat tärkeimmät tekijät, jotka kannattaa ottaa huomioon valittaessa VPN:ää iOS-laitteillesi:

  • Turvallisuus ja yksityisyys. Varmista, että VPN käyttää vankkoja salausstandardeja, kuten AES-256, tietojesi suojaamiseen. Tämän lisäksi kannattaa ottaa huomioon, että VPN-palveluntarjoajalla on tiukka kirjautumattomuuskäytäntö, eli he eivät tallenna online-toimintojasi.
  • Palvelinverkko ja suorituskyky. Laaja valikoima palvelinsijainteja antaa sinun käyttää sisältöä eri alueilta ja varmistaa paremman suorituskyvyn. Jotkut VPN:t tarjoavat palvelimia, jotka on optimoitu tiettyihin tarkoituksiin, kuten suoratoistoon. Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota palveluntarjoajan VPN:n nopeuteen, jotta VPN:llä on minimaalinen vaikutus internet-yhteytesi nopeuteen.
  • Helppokäyttöisyys. Varmista, että VPN tarjoaa hyvin suunnitellun ja yksinkertaisen iOS-sovelluksen helppoa asennusta ja käyttöä varten. Muista myös tarkistaa, tukeeko VPN useita iOS-laitteita samanaikaisesti, jos haluat suojata kaikki Apple-laitteesi yhdellä tilillä.
  • Harkitse budjettiasi ja etsi VPN, joka tarjoaa kilpailukykyiset hinnat. Useimmat hyvämaineiset VPN:t tarjoavat kokeilujaksoja tai rahat takaisin -takuita, joiden avulla voit testata palvelua riskittömästi ennen sitoutumista.

VPN:n määrittäminen iPhonelle

VPN:n määrittäminen iPhonellle on yleensä hyvin suoraviivainen prosessi. Tästä nopea opas VPN:n määrittämiseen:

  1. Lataa VPN-sovellus: avaa App Store laitteellasi, ja kirjoita hakukenttään valitsemasi VPN:n nimi. Lataa ja asenna VPN-sovellus laitteellesi.
  2. Kirjaudu sisään: kirjoita VPN-palvelusi käyttäjätunnus ja salasana kirjautuaksesi sisään. Jos et ole vielä rekisteröitynyt VPN-palveluun, sinun on luotava tili ennen kuin pääset käyttämään sovellusta.
  3. Yhdistä palvelimeen: kun olet kirjautunut sisään, näet yleensä luettelon palvelinsijainneista. Valitse palvelimen sijainti tarpeesi perusteella (esimerkiksi aluekohtaisen sisällön katsomiseksi).
  4. Yhdistä VPN:ään: napauta ”Yhdistä” tai ”On” -painiketta VPN-yhteyden käyttämiseksi. Jotkin VPN-sovellukset voivat pyytää lupaa VPN-määritysten lisäämiseen laitteelle. Hyväksy pyydettäessä noudattamalla näytön ohjeita.
  5. Salli VPN-määritykset: jos sinua pyydetään lisäämään VPN-määritys, napauta ”Salli”, jotta VPN voi määrittää laitteesi asetukset.
  6. Yhdistetty: kun VPN on yhdistetty, näet VPN-kuvakkeen (yleensä avaimen tai VPN-logon) laitteesi oikeassa yläkulmassa. Kun VPN on yhdistetty, voit selata internetiä, käyttää sovelluksia ja sisältöä samalla kun hyödyt VPN:n tarjoamista tietosuoja- ja suojausominaisuuksista.

VPN:n tärkeys myös operaattoridatan kanssa

Virtual Private Network (VPN) on tärkeä myös käytettäessä operaattoridataa, sillä se tarjoaa useita etuja. Ennen kaikkea VPN:t salaavat internet-liikenteesi siten, että ne tekevät vaikeaksi kenenkään, mukaan lukien matkapuhelinoperaattorisi sekä hakkereiden, siepata tai valvoa online-toimintojasi. Tämä suojaus ulottuu arkaluontoisiin tietoihin, kuten salasanoihin, pankkitietoihin ja henkilökohtaisiin viesteihin.

Operaattoridatan käyttö on usein turvallista, mutta jos muodostat yhteyden julkisiin Wi-Fi-verkkoihin (esim. kahviloissa tai lentokentällä) tietoturva on aina heikompi. VPN-palvelut suojaa tietosi näissä verkoissa ja estää ulkopuolisten haitallisten toimijoiden, jotka voivat hyödyntää julkisia Wi-Fi-haavoittuvuuksia, pääsyn tietoihisi.

iCloud+ Private Relay vs. VPN-palvelut

iCloud+ Private Relay ja VPN-sovellukset palvelevat samankaltaisia tarkoituksia online-yksityisyyden ja turvallisuuden parantamiseksi, mutta niillä on joitakin keskeisiä eroja sen suhteen, miten ne toimivat ja mitä ne tarjoavat. iCloud+ Private Relay on yksinkertaisempi, yksityisyyteen keskittyvä ratkaisu, joka on suunniteltu Applen käyttäjille. iCloud+ Private Relay on käyttäjille, jotka haluavat helppokäyttöisen vaihtoehdon, jossa on yksityisyyttä parantavia parannuksia.

VPN-palvelut taas tarjoavat enemmän joustavuutta ja hallintaa palvelimen valinnassa ja ominaisuuksissa. Jos käytät Applen ekosysteemin ulkopuolisia laitteita ja alustoja, voi VPN-palvelu olla sopivampi laajemman yhteensopivuuden vuoksi.

Ilmaisten VPN:ien arvo

Ilmaiset VPN:t voivat olla arvokas vaihtoehto käyttäjille, joilla on perustietosuojaan liittyviä tarpeita ja jotka ovat valmiita hyväksymään tietyt rajoitukset sekä mahdolliset haitat. On kuitenkin erittäin tärkeää tutkia huolellisesti palveluntarjoajan mainetta ja tietosuojakäytäntöjä.

Käyttäjille, joilla on vaativammat tietosuoja- ja turvallisuusvaatimukset tai niille, jotka haluavat suoratoistaa sisältöä ja nauttia nopeammasta yhteydestä, maksulliset premium VPN-palvelut ovat usein luotettavampi ja monipuolisempi valinta.

vpn-palvelut ja paras vpn

Usein kysyt kysymykset

Kokosimme vielä loppuun joitakin useimmin kysyttyjä kysymyksiä ja vastukset näihin kysymyksiin.

Mikä on paras VPN iPhonelle?

Se, mikä on paras VPN iPhonelle, riippuu luonnollisesti käyttäjän omista tarpeista. Kannattaa kuitenkin valita VPN, joka tarjoaa nopean yhteyden, vahvan suojauksen, käyttäjäystävällisen iOS-sovelluksen ja suuren palvelinverkon, mikä varmistaa yksityisyyden ja pääsyn maantieteellisesti rajoitettuun sisältöön.

Kuinka käytän VPN:ää iPhonella?

Jos haluat käyttää VPN:ää iPhonessa, lataa VPN-sovellus App Storesta, avaa sovellus, kirjaudu sisään, valitse palvelin ja salaa Internet-yhteytesi napauttamalla Yhdistä-painiketta.

Onko iPhoneissa sisäänrakennettu VPN?

iPhoneissa ei ole sisäänrakennettua VPN:ää, mutta ne tukevat VPN-yhteyksiä kolmannen osapuolen VPN-sovellusten kautta, jotka ovat saatavilla App Storesta.